decolast

Minecraft krijgt een nieuwe launcher


De Minecraft Java versies (Windows, MacOS en Linux) krijgen binnenkort een gloednieuwe versie van de Minecraft launcher.

Toegegeven, de huidige versie van de Minecraft launcher ziet er vrij oud uit. Het doet wat het moet doen en de launcher bevat ook enkele handige functies, maar het design is anno 2017 nou niet echt mooi te noemen. Hetzelfde kan gezegd worden van de oude Minecraft.net website, die Mojang nog niet zo heel lang geleden heeft vervangen door een aantrekkelijker ogende site. Hetzelfde staat deze week te gebeuren met de launcher.

Reeds in mei vorig jaar toonde Mojang screenshots van hoe de launcher eruit zou komen te zien op Windows en Mac. Nieuw is native support voor Linux. Volgens Minecraft-developer Dinnerbone wordt de update snel uitgerold. Je kan Mojang helpen door de launcher alvast te testen, zie https://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/5opl31/help_us_test_the_new_minecraft_launcher_now_with/ voor meer informatie.

Screenshots:

 

(Bron foto's: https://twitter.com/MansOlson/status/730062943627423745 en https://twitter.com/MansOlson/status/730747694956810240)
Bron: Twitter, Reddit

Reacties op Minecraft krijgt een nieuwe launcher


  1. marylynn123 - Beantwoorden

    ik wil deze lancher hebben want ik heb nog de oude